– 06 Ağustos Yarıgölge Ay tutulması
– 07 Ağustos Jüpiter ve Ay yakın görünümde
– 12 Ağustos Perse (Perseid) göktaşı yağmuru
– 17 Ağustos Merkür ve Satürn yakın görünümde (akşam)
– 18 Ağustos Venüs ve Ay çok yakın görünümde (sabah)
– 24 Ağustos Merkür en büyük uzanımda (27°)
– 27 Ağustos Antares ve Ay çok yakın görünümde (akşam)
Satürn artık akşam alacakaranlığının bitmesiyle birlikte batıyor. Gözlem için pek de uygun olmasa da, gezegeni görmek isteyenler ayın başlarında batı ufku üzerine bakabilirler. Özellikle ayın ortalarına doğru gezegenin halkaları iyice incelmiş bir biçimde görülecek. Teleskoplu gözlemciler bu görünümü kaçırmak istemeyebilirler.
Merkür, ay boyunca akşam gökyüzünde olmasına karşın ufuktan çok az yükseliyor. Merkür ve Regulus, 2 Ağustos akşamı çok yakın konuma gelecekler. Bu yakınlaşmanın çıplak gözle görülebilmesi çok zor. Ancak Güneş battıktan yaklaşık yarım saat sonra, bir dürbünle batı ufku üzerinde, hava koşullarına da bağlı olarak görülebilir.
Satürn’ün ufkun üzerindeki yükselimi giderek azaldığı için, Merkür’e giderek yaklaşıyor. 17 Ağustos akşamı iki gezegen en yakın görünür konuma (3°) gelecek. 22 Ağustos’ta çok ince bir hilal de onlara katılacak. Ancak bu manzarayı görebilmek için çok açık bir gökyüzü ve bir dürbün gerekiyor.
Jüpiter, Ağustos’ta yılın en iyi durumunda. Gezegenin parlaklığı -2,9 kadire ulaşıyor. Jüpiter, 14 Ağustos’ta karşıkonumda oluyor ve Güneş’in batışıyla doğarak tüm geceyi gökyüzünde geçiriyor.
Venüs sabah gökyüzünde doğu ufku üzerinde parlıyor. Gezegen ay boyunca yavaş yavaş alçalacak.
Mars, Venüs’le arayı açmış durumda. İki gezegenin arası ay boyunca daha da açılacak. Ay sonuna doğru gece yarısı civarı gezegenin doğu ufku üzerinde belirdiğini görebileceğiz.